Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

Adventi vásár

Az első kézműves adventi vásár

Kezdetben örömteli folyamatnak látszott, mikor egyre több rendezvény, fesztivál kísérőjeként kézműves vásárokat szerveztek. Ezekről azonban sajnos hamar kiderült, hogy csak a nevükben szerepel a kézműves szó, a vásárosok olcsó kínai és indiai tömegárut kínáltak sok esetben. A bazár kifejezés használata ildomosabb lett volna az áruválaszték alapján.

A Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület minden igyekezetével azon volt, hogy vásárok vendégei valódi értékeket, magyar népi hagyományokra alapuló termékeket láthassanak. Többféleképp kerestük az utat, hogy az egyesület tagjai megjelenhessenek, továbbá kedvezményes lehetőséget kapjanak a vásárokban. Ezen törekvésünkben kiváló partnerre találtunk. A Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület és a Hírös Garabó Nonprofit Közhasznú Kft. 2012 végén együttműködési megállapodást kötött. Mindkét szervezet céljának tekinti a térség gazdag népművészeti és kézműves hagyományának ápolását, értékeinek bemutatását, azok élhető módon történő beillesztését a mindennapjainkba. A megállapodás szerint kölcsönösen segítséget nyújtanak a közös célok eléréséhez.

A Hírös Garabó Kft. arra vállalkozott, hogy megújítsa, és régi hírnevét visszaállítsa a Hírös városban meghirdetett vásároknak. Szakítani kíván a globalizált világ kommersz termékeivel, és valódi, a magyar motívumkincsre alapuló, természetes, kézzel készült termékeket készítő kézműveseknek, népművészeknek kíván lehetőséget adni bemutatkozásra, portékáik értékesítésére. Továbbá céljának tekinti a helyi termelők kiváló minőségű, kézműves élelmiszereinek a bemutatását, felvonultatását is.

Ezen megállapodás keretében 2013. december 13. és 23. között Kecskemét történelmi főterén került megrendezésre az első igazi kézműves adventi vásár. Tagjaink közül mézeskalácskészítő, bőrös, játékkészítő, késes, gyertyaöntő, fazekas, kosárfonó és fafaragók voltak jelen a vásárban, a sajtkészítőkkel, kolbászkészítővel, méhészekkel békésen megférve.

Örömteli látni a sok pozitív visszajelzés alapján, hogy noha ez még csak egy új kezdeményezés, az adventi vásár magas színvonalával máris kivívta a látogatók elismerését.