Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

IV. Kecskeméti Nemzetközi Vertcsipke Fesztivál

2018. augusztus 24-26. között került megrendezésre Bedő Istvánné vertcsipke-készítő szervezésében a IV. Kecskeméti Nemzetközi Vertcsipke Fesztivál, melynek témája az „ünnepeink” volt. Ezen a sikeres eseményen 7 ország,  Ausztria, Csehország, Franciaország, Lengyelország, Spanyolország, Szlovákia és Magyarország  képviseltette magát. Ausztria hagyományos csipkékkel, Csehország a mai modern csipkékkel, Franciaország tüllcsipkékkel, Spanyolország a jellegzetes spanyol csipkékkel, Szlovákia a fémcsipkéivel és Magyarország a tüllcsipkéivel kápráztatta el az idelátogató nagyszámú érdeklődőket. A kiállított csipkék mellett ezek készítését is bemutatták délelőtt és délután.  

A kecskeméti felnőtt csipkeverők, valamint a 10 éves Illés Mártika a saját maguk által készített tüllcsipkével díszített, zsabós ruhában mutatták meg tudásukat.

A prágai vendégek a prágai kézműves iskola tanárai és növendékei által tervezett és a mai viseletben is alkalmazható különleges formagazdagsággal rendelkező kiegészítőket mutattak be divatbemutató keretén belül.

A nagy érdeklődésre való tekintettel várhatóan 2020-ban is megrendezésre kerül az V. Kecskeméti Nemzetközi Vertcsipke Fesztivál.