Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

VIII. Kosárfonó Találkozó 2018

Kanalas János, Népművészet mestere kosárfonó hívására 2018. szeptember végén ismét Tiszaalpárra zarándokoltak az ország különböző pontjaiból a kosárfonók, kaskötők.

Szent Mihály napjához kapcsolódóan, szept. 28-29-30-án került megrendezésre -  a 25 éves jubileumát ünneplő NKA támogatásával - a VIII. Országos Kosárfonó Találkozó és szálas anyag fonó Konferencia.

Ennek keretén belül a DTKNE népművészei alkotásaiból rendezett kiállítást az egyesület elnöke nyitotta meg pénteken. Szombaton délelőtt Dr. Vancsura István polgármester köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Ezt követően kosárfonó verseny és kézműves bemutatók zajlottak a rendezvénysátorban, melyet  zsűrizés követett. Az érdeklődők ellátogattak a Kosárfonó Múzeumba, ahol Kanalas János vezetésével megismerhették a kosárfonás fénykorát.

Vasárnap előadásokat hallgattak a résztvevők a kosár és más egyéb szálas anyag fonás jelenével és jövőjével kapcsolatos témában. A nagy érdeklődéssel kísért rendezvényen a helybeli lakosokon kívül kb. 50-60 szakmai érdeklődő vett részt..

A képgalériában szereplő fotókat Kanalas Fanni Rebeka készítette.