Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

Pendely és Párta Konferencia

A Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület Kecskeméten, a Szórakaténusz Játékmúzeumban rendezte meg 2018. december  15-én,  Pendely és Párta címmel Textiles Konferenciáját.
Ezen alkalmon köszöntötték Kovács Miklós kékfestőt, a Népművészet Mesterét, Nagy Mária és Vidák István textilművészt, a Népművészet Mesterét és Bedő Istvánné vertcsipke készítő mestert születésük 90-dik, ill. 70-dik évfordulóján. A rendkívüli eseményt a 25 éves jubileumát ünneplő NKA támogatásával tudtuk színvonalasan megrendezni.
A sokszínű programból kiemeljük az ünnepeltek életművüket bemutató előadásait.
Nagy érdeklődés kísérte Harangozó Imre néprajzkutató vetítéssel illusztrált előadását a szerelmi jelképekről és a kelengyés tulipános ládáról.
Advent harmadik hetében, az ünnep közeledtével különböző kézműves tevékenységeket tartottunk a jurta alakú épületben.
A résztvevők örömére régiónk gazdag népmese, népzene - néptánc hagyományait és viseletét mutatták be meghívott vendégeink: Vörös Vilmosné mesemondó, Bársony Zsuzsa citerás, a Hegedűs Együttes és a Kurázsi Táncegyüttes tagjai.